Zračna učinkovitost

Meech-ev segment zračne učinkovitosti je bil razvit z namenom zmanjševanja stroškov energije z učinkovitim zmanjševanjem porabe zraka. To se lahko doseže z vključitvijo zunanjega (ambientnega) zraka v pretok komprimiranega zraka, ki nato zmanjša potrebo po komprimiranem zraku. To na koncu poveča učinkovitost in zmanjša stroške, v nekaterih primerih za več kot 70%. Ti produkti se uporabljajo v številnih aplikacijah, običajno za sušenje ali čiščenje kosov in za zniževanje ravni hrupa.

Zračne zavese
Omogoča učinkovit pretok komprimiranega zraka za potrebe sušenja in odpihovanja izdelkov, ob izredno varčni porabi. Varčuje pri porabi komprimiranega zraka do 70%.

Zračna zavesa sprosti majhno količino stisnjenega zraka skozi .002 “(.0508mm) režo po celotni dolžini. Komprimirani zrak tako potuje navzdol po zračni zavesi in ustvarja območje nizkega pritiska za njim, kar zajame ambientni zrak iz okolice zraven v razmerju do 25: 1, s čimer se doseže ogromen pretok zraka na željeno površino.

Varčni zračni ojačevalnik (air amplifier)

Omogoča visok pretok pri minimalni porabi komprimiranega zraka. Primeren za različne aplikacije in dobavljiv v 5-ih velikostih. Učinkovito zajema ambientni zrak iz okolice v razmerju do 25:1. Majhna količina stisnjenega zraka se sprosti skozi nastavljivo okroglo režo znotraj zračnega ojačevalnika, ki ustvarja “zračno cev”. Ta nato potuje proti sprednjemu delu in ustvarja območja nizkega pritiska zadaj in spredaj, ki zajame ambientni zrak iz okolice zraven v razmerju med 4 in 25:1, odvisno od velikosti zračnega ojačevalnika.

Varčne zračne šobe

Varčujejo s porabo komprimiranega zraka do 70%, ob istočasnem zniževanju hrupnosti. Inovativna oblika šobe potisne komprimiran zrak skozi nastavljivo okroglo režo in jo nato z veliko hitrostjo usmeri preko zunanje strani šobe. Učinkovito zajemajo ambientni zrak iz okolice v razmerju do 25:1.

Varčna visokotlačna šoba

Varčne visokotlačne šobe so zasnovane tako, da zagotavljajo visoko moč zraka in hkrati zmanjšujejo potrebo po kompresorju in znižujejo raven hrupa.
Porabljajo zelo majhno količino komprimiranega zraka, s katero ustvarijo silovito moč. To dosegajo s potiskanjem komprimiranega zraka skozi nastavljivo notranjo okroglo režo.
Visoka hitrost zraka iz reže ustvari območje nizkega tlaka na zadnji strani naprave, ki zajame ambientni zrak iz okolice zraven v razmerju med 4:1.

Oglej si PDF brošuro