Vortex hlajenje

Meech-ev segment zračnega hlajenja je zasnovan tako, da zagotavlja učinkovito hlajenje v različnih proizvodnih procesih. Osrednji produkt tega segmenta je Vortex cev. Meech-eve Vortex cevi, ki delujejo izključno na komprimiran zrak, ločujejo dovodni zrak v dva zračna toka, eden zelo vroč, drugi pa zelo hladen. Vortex cevi so sposobne zagotavljati do 703 W hlajenja in dosegati temperature 50 ° C pod temperaturo komprimiranega zraka.

Vortex cev

Vortex cev pretvarja komprimiran zrak v dva zračna pretoka, enega izjemno hladnega in drugega izjemno vročega. Komprimiran zrak vstopi v vrtinec Vortex cevi tangencialno. To povzroči rotacijo zraka pri izjemni hitrosti (do 1 milijon rpm). Zrak na strani se giblje izjemno hitro, ima veliko energije in je vroč. Zrak v centru Vortex cevi se giblje počasi, ima malo energije in je hladen. Vroč zrak nato izstopi na eni strani in hladen centralni zrak na drugi strani. Vortex cev proizvaja temperature nizke kot je do 50°C pod vhodnim zrakom in na drugi strani visoke temperature do 110°C.

Hladilna zračna pištola

Hladilna zračna pištola zagotavlja hladen pretok zraka, ki se običajno uporablja za točkovno hlajenje.

V središču hladilne zračne pištole se nahaja Vortex cev, zaprtega z vročimi in hladnimi dušilci. Hladni zrak, ki ga proizvaja Vortex cev, se z lahkoto usmeri na območje, ki ga je potrebno ohladiti preko fleksibilne plastične cevi. Vroč zrak, ki ga ustvari nasprotni konec Vortex cevi, steče preko dušilca v ozračje.

Hladni pretok zraka je lahko do 50 ° C pod vstopno temperaturo zraka in se lahko regulira na +/- 0,6 ° C.

Zračni kabinetni hladilnik

Meech-evi zračni kabinetni hladilniki iz nerjavečega jekla zagotavljajo vir hladnega zraka za preprečitev pregrevanja omaric in preprečevanje vdora kontaminacije, kot so prah ali vlaga. V primerjavi z ventilatorji, ki se običajno nahajajo v omaricah, so zračni hladilniki Meech idealna rešitev za hlajenje.

V središču zračnega hladilnika se nahaja Vortex cev. Hladni zrak, ki ga ustvari Vortex cev, steče v omarico skozi pregradni nastavek in se nato odvede do problematične komponente ali središča omarice. Vroč zrak, ki ga ustvari nasprotni konec Vortex cevi, steče preko dušilca v atmosfero.

Na voljo je tudi kompletni hladilni sistem, vključno z digitalnim termostatom in elektromagnetnim ventilom. Zračni kabinetni hladilniki omogočajo nadzorovano učinkovito uporabo komprimiranega zraka.